Cu gândul și sufletul la Bali ...


     Stau și privesc minunatul joc al fulgilor de nea... nu ar fi nimic ciudat dacă am fi în decembrie, dar așa pe final de martie ... stând și așteptând soarele dintr-o dată îmi amintesc de vacanța exotică de multă vreme visată, unde mi-ar plăcea să ajung, chiar acum dacă s-ar putea chiar în clipa aceasta.


   Mă văd deja cu bagajul la ușă cu destinația ... BALI! Normal înainte bine informată despre tot ce mă așteaptă, sunt genul de persoană căreia îi place să știe unde ajunge, ce întâlnește, bine îmi place să descopăr pe moment, însă nu pornesc niciodată la drum fără să mă asigur în prealabil despre vreme, viză, drum, vaccinuri, specialități, câteva cuvinte cheie dar mai ales despre zonele cu musai de vizitat.
  Așadar vă spuneam Bali, da, este locul în care cred cu tărie că sufletul meu și-ar găsi răspunsurile. Cred că multă lume ar opta pentru Bali, mai ales după ce Liz Gilbert din celebra carte Eat, Pray, Love se bucură în mod neașteptat de pacea și echilibrul unei iubiri, tocmai în Bali.

Bali este o insulă mică în Indonezia, cunoscută și sub numele de Insula Zeilor. De unde îi vine numele? Probabil de la cele peste 20.000 de temple care se găsesc aici. Templele sunt de 3 feluri, pentru familie, pentru public și pentru sat.

 Este locul perfect pentru însușirea tehnicilor tradiționale de origine indiană, chinezească contopite în masajul balinez antistres. Bali este locul ideal atât pentru cei pasionați de sporturile de apă, pentru cei ca mine – pasionați de lumea mistică și sufletească a locului, precum și pentru cei cărora le place arta. Arta din Bali se deosebește de  arta celorlalte insule din Indonezia, datorită influențelor culturii hinduse. Bali este despre autenticitatea dansurilor realizate cu pasiune, culori și mișcări grațioase.  

   Majoritatea templelor sunt sculptate din lemn iar de o parte și alta a porții sunt statui din piatră care păzesc intrarea. Deasupra intrărilor sunt plasate alte statui care păzesc templul de demoni. Aici totul este despre regăsire, despre calea spre propriul suflet. Aici nu este nimic plin de strălucire precum bisericile noastre, ci despre strălucirea sufletului, despre ceea ce simți și nu despre cum arăți sau ce funcție deții. Aici poți vizita templele dacă porți sarong, atât femeile cât și bărbații, încă un motiv în plus pentru admirație!

   De ce Bali? Pentru nisipul de pe plaje, cele din sud cu nisip alb, cele din nord cu nisip negru. Până și din punct de vedere culinar Bali este atât de simplu și totuși fascinant, orez prăjit sau tăiței prăjiți alături de pui sau fructe de mare, bucăți de carne prăjite pe bețe de bambus. Simplu, hrănitor, sănătos!
Cu ce m-aș răsfăța? Din punct de vedere culinar bineînțeles ar fi fructele atât de controversate și totuși specifice zonei: jackfruit, cel mai mare fruct care crește în copac, rambutan, un fruct exotic nespus de sănătos, deși este denumit cel mai urât mirositor fruct din lume, durian este un fruct plin de beneficii pentru sănătate. Un motiv în plus pentru Bali ar fi cafeaua aceea specială kopi luwak, care a  fost declarată cea mai bună şi cea mai scumpă din lume, cafeaua este obținută din boabele care au fost ingerate de un animal!

   De ce Bali? Pentru spiritualitate! Fără doar și poate, aș sta zile-ntregi prin temple, căutând răspunsuri, aș profita de masajele balizene pentru a-mi recăpăta energiile. Aș vizita izvoarele sfinte renumite pentru purificarea trupului și sufletului.

   Cu ce aș pleca? Normal că m-am documentat. CND Vacanțe Speciale, are niște oferte mai mult decăt superbe, cu diverse destinații speciale pentru vacanțe speciale . Amankila este una din acele destinații speciale pe care le-am găsit hoinărind printre destinațiile exotice pentru vacante speciale. Este un resort de lux, format din 34 de apartamente, de sine stătătoare ascunse în vegetația luxuriantă din jurul stațiunii.


Așadar pentru regăsire, pentru pace și reîncărcare, pentru peisaje inedite, pentru meditație, pentru cultură ne vedem în Bali!

                        Acest articol a fost scris pentru SpringSuper Blog 2018!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut