vineri, 2 iunie 2017

Jurnal de bucătărie.. Spumă de căpșuni fără zahăr

         Gustul copilăriei, amintirile copilăriei sunt cele pe care le purtăm cu noi întreaga viață. În copilărie așteptam cu nerăbdare primăvară. Mami îmi pregătea mereu spumă de căpșuni. Era o nebunie! Uneori mă lăsa și pe mine, pe atunci nu aveam mixer, mami folosea telul, dar în mod ciudat doar când băteam eu spuma, întreaga bucătărie semăna cu un nor uriaș roz și pufos.
     Am început să îmi fac și eu, cu mixer bineînțeles, doar că anul acesta am schimbat un pic rețeta.
De ce căpșuni? Pentru că sunt bogate în vitamine, conțin acid folic, fier, calciu, magneziu, contribuie la arderea grăsimilor, îmbunătățesc sănătatea ochilor, contribuie la prevenirea cancerului, scad colesterolul, sunt ideale în perioada prenatală, mențin sănătatea oaselor.
     Chiar dacă duci un stil de viață sănătos îți poți permite un gram de răsfăț.
    Am să îți prezint rețeta mea și sunt curioasă după ce încerci care va fi părerea Ta, mai ales dacă ești o persoană care încă nu a renunțat la consumul de zahăr.
            
Arhivă personală


Aveți nevoie de următoarele 
  • 1 kilogram de căpșuni proaspeți
  • 4 albușuri (în poză sunt 3 ouă, ulterior am mai adăugat un albuș)
  • 2 linguri de îndulcitor (eu am folosit Xilit)

      Cu aproximativ o jumătate de oră înainte să mă apuc de lucru, am scos ouăle din frigider, să se bată spuma mai ușor, am separat albușul de gălbenuș.
      Am spălat căpșunile, le-am curățat de codițe, le-am așezat într-un bol înalt (dacă vreți puteți să lăsați câteva bucăți întregi pentru ornat). Le-am pisat cu ajutorul ustensilei de zdrobit cartofii. Am adăugat îndulcitorul eu am folosit 2 linguri(într-adevăr nu mi-a ieșit foarte dulce), albușurile și le-am mixat. Spuma obținută am lăsat-o în frigider pentru o oră. A ieșit delicioasă. Puteți să ornați paharele la servire cu niște bucăți de căpșuni, iar efectul va fi garantat!  



Poftă bună la sănătate!





joi, 1 iunie 2017

Jurnal de copilărie ..

    Unde ești copilărie ... 1 iunie, zi de nostalgie, zi de bucurie. Se spune că atâta vreme cât ai părinții în viață ești copil, așadar La mulți ani și nouă ! Azi voi fi copil din nou, îmi voi petrece ziua alături de părinții mei, poate și ca o recompensă că până acum nu am reușit să le dăruiesc un nepoțel.
    Azi totul este despre copii. Azi îmi aduc aminte cu nostalgie de copilăria anilor 90, ce-nsemna atunci 1 iunie, vă mai amintiți?
     Dimineața mă duceau ai mei la școală, aveam ghiozdănelul pregătit cu un sandwich și un flaconaș de ceai, ceai făcut de tati, ceai pe care și în ziua de azi mi-l pregătește zilnic cu aceeași dăruire ca în urmă cu 22 de ani. Acolo eram frumos urcați în autocar și drumul ducea direct la ... celebra fabrică de suc carbogazos. Cu cât entuziasm așteptam drumul și aventurile din fabrică. La întoarcere urmau celebrele concursuri de desen pe asfalt, cu minunata cretă colorată.
   După apariția fast food-ului cu clown, vizitele de 1 iunie s-au mutat acolo, eram călăuziți prin întregul laborator de fabricare al bunătățurilor, primeam fel și fel de magneți de frigider. Era singura zi din an, în care ai mei îmi cumpărau cutiuța aceea magică cu mâncare și jucărie. Așteptam cu nerăbdare să ajungă acasă de la lucru să îmi primesc cadoul. Era parcă altfel, noi copiii de atunci, eram parcă altfel, ne bucuram pentru orice bucată de ciocolată, bombonică sau păpușică. Mă bucur că am făcut parte din generația aceea. La 14-15 ani, noi fetele de pe Zori, ne jucam încă cu păpușile, orgazinam spectacole, făceam șnițel din frunzele buruienilor, boia din cărămidă roșie, tort din nisip și apă, jucam tupu și mâță, rațele și vânătorii, țară țară vrem ostași , săream elastic, desenam șotron și  câte și mai câte jocuri.
    Făceam colecție Turbo dacă aveam dubluri le schimbam repede între noi, mergeam cu sticlele după sifon și după suc la Tec, mâncam înghețată la vafă, Chupa Chups, Kukuruku, Bonibon, Jelibon, Finetti în două culori în formă de inimioară,  ascultam Backstreet Boys și N Sync, ne făceam codițe de Andre și Andreea Bănică.
  Uitându-mă acum la fiecare dintre noi, nu consider că ne-a făcut vreun rău că nu am bătut cluburile la vârsta aceea sau că nu am avut alte preocupații.
     Am fost norocoasă, am avut o copilărie frumoasă, nu știu dacă generațiile care urmează vor avea parte de o așa copilărie. Ar fi ideal să afle și ei ce-nseamnă o carte citită de părinți, un joc cu copiii de la bloc, dar din păcate trăim alte vremuri.
Imagini pentru keep calm and be a kid



     Așadar, La mulți ani , tuturor, copiilor, mici și mari! Să ne păstrăm în suflet gramul acela de copilărie, fără de care am fi niște suflete de adulți pierduți!

miercuri, 31 mai 2017

Jurnal de bucătărie - Smoothie delicios



      Bună să vă fie inima oameni frumoşi, vă invit la o reţetă sănătoasă, delicioasă, perfectă pentru dimineţile toride. După cum v-am povestit pe la începutul bloggului, experienţa prin care am trecut, m-a făcut să trăiesc mult mai conştient, să am grijă de tot ce consum, de ce mă consumă, să fiu atentă la detalii.
       De mai bine de un an de zile, consum smoothie cam de 4 ori pe săptămână, ba chiar în fiecare zi. Un smoothie consumat pe la ora 8 dimineaţa, îmi dă necesarul de energie, mă face să mă simt mai puternică şi cum s-ar spune, îmi ţine de foame până la ora la care îmi iau gustărica.
      Smoothie-ul de azi este unul foarte delicios şi ajută mult în cazul în care vă luptaţi cu constipaţia.
     
     
Arhiva personală


Ingrediente 

  • 1 banană coaptă
  • 1 portocală
  • 1 kiwi
  • 2 felii de ananas
  • 1 pumn de baby spanac
  • Opţional 5-6 frunze de lămâiţă
  • 1 lingură de seminţe de chia
  • 1 pahar de apă

Adăugaţi toate ingredientele în blender, START !!

Tu ce smoothie consumi cu drag? 
Poftă bună la sănătate!


marți, 30 mai 2017

Jurnal de bucătărie .. Desert rapid sănătos

       
Arhivă personală

     Se apropie vertiginos Ziua Copilului, urmată fiind de Rusalii care vin cu un weekend prelungit. Prilej de sărbătoare pentru toată lumea. Şi cum bine ştim, orice sărbătoare e musai să fie cu ceva dulce, nu pot să nu vă vin în ajutor cu o reţetă delicioasă. Nişte bombiţe ideale şi pentru cei care au intoleranţă la gluten, în ziua de azi, tot mai multă lume suferă de această afecţiune. Reţeta este foarte simplă, o variantă mai sănătoasă a celebrei prăjituri Zserbo. Este atât de simplă încât o puteţi pregăti împreună cu copilaşii voştri. Nu vă mai ţin pe jar, vă spun repede repejor ingredientele :
 Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150 gr biscuiţi măcinaţi (de preferat fără gluten)
  • 100 gr miez de nucă măcinată
  • 120 gr gem (eu prefer de caise, făcută în casă să fiu sigură că nu are zahăr)
  • 1 lingurinţă esenţă de rom
  • Opţional o linguriţă de îndulcitor
  • Pentru glazură
  • Ciocolată de menaj  (dacă găsiţi fără zahăr este ideal)

    Într-un bol mai mare, se adaugă toate ingredientele, se prelucrează bine, după care se formează nişte bombiţe, exact ca şi la rafaello. Bombiţele obţinute se pun în frigider pentru o oră. După o oră, topim ciocolată pentru glazură şi învârtim bombiţele în glazură. Opţional puteţi pune nişte nucă măcinată peste bombiţele obţinute.

Sănătos şi delicios.
Aştept pozele şi părerile voastre după ce aţi încercat!
Poftă bună la sănătate!

luni, 29 mai 2017

Jurnal de... Bootcamp...

   
    Sfârşitul acesta de săptămână a fost despre sport. Mult sport !
    În cadrul proiectului Training with Adi Personal Trainer
    3 zile, 26 de persoane, cu scopul de a face cunoştinţă cu mişcarea, de a ne testa şi depăşi propriile limite, de a vedea ce-nseamnă un antrenament în afara sălii de sport, de a fugi fără banda de sub picioare, am învăţat despre autocontrol, lucru în echipă, stres psihic şi fizic!
   Locaţia ..Arieşeni! 
   Vremea aprox 15 grade!!!
   Fiecare participant de la mic la mare a scos ce a fost mai bun din el. Fiecare şi-a testat ba mai mult, şi-a depăşit propriile limite. Oameni care au dorit să se bucure de natură, combinând plăcutul cu utilul dar mai ales cu stilul de viaţă sănătos.
  Ne-am antrenat la nivel maxim! Am învăţat ce-nseamnă să lucrezi în echipă, să dai încredere partenerului tău pentru a reuşi să realizaţi un exerciţiu corect împreună, dacă greşea unul riscam să stricăm tot exerciţiul. Am fost provocaţi atât din punct de vedere fizic cât şi psihic.  
   Autocontrolul a fost cel care pe mine m-a ajutat să depăşesc aceste încercări fizice, personal am reuşit să fug aprox 3km dus şi tot atât la întoarcere, pentru mine un record mondial, să fug în aer liber. Am vrut să îmi demonstrez că pot, că sunt în stare şi am reuşit.
  A fost un weekend în care s-a discutat intens despre stilul de viaţă sănătos, stil de viaţă pe care ar trebui să-l adopte fiecare dintre noi, indiferent că practică sau nu un sport.
 Sănătatea este pe primul loc. După care urmează puterea şi rezistenţa. Dacă nu eşti sănătos nu poţi realiza nimic la un nivel ridicat. Sănătate, sănătate şi iar sănătate!-este cheia tuturor lucrurilor.
  S-au împărţit tricouri, fiecare logo reprezentând o persoană care se ocupă şi promovează ceea ce îi place. Am primit şi eu un locuşor, pentru logo-ul meu, nu de alta dar îmi doream să cunoască tot mai multă lume blogul meu, dorind să fiu o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru cei din jur şi nu numai, şi de ce nu, şi pentru colaborări cu cei care apreciază munca mea!!!

     Aerul de munte, combinat cu mişcare şi voie bună au fost definiţia acestui weekend!
     A fost o experienţă, care merită încercată!
     Tu ai avea curajul să participi la un BootCamp?
     

Cea mai minunată perioadă...

     Ne pregătim de lansarea unui nou proiect în cadrul lunii dedicate femeii însărcinate. Am căutat cei mai buni parteneri, pentru că ştiţi...