Dacă sănătate nu e, nimic nu e!



    Bună Ziua, dragi ascultători, bine v-am regăsit la rubrica dedicată sănătăţii. Azi o avem alături de noi pe doamna Beatrix Cozma, studentă anul 1, la specializarea Nutriţie şi Dietetică, care împreună cu Hurom România, a pornit o campanie de informare naţională pentru schimbarea stilului de viaţă.
- Bine te-am găsit alături de noi!
-Mulţumesc pentru invitaţie, este o adevărată onoare să fiu azi alături de voi.
- Ne-am bucura dacă ne-ai împărtăşi povestea ta,  ştiind că în momentul de faţă lucrezi într-un alt domeniu total opus medicinei. Care a fost imboldul care te-a "împins" pe acest drum?
- Cred cu tărie în puterea exemplului! Pentru cei din jurul meu, cred că am reuşit să dovedesc că sunt un mare exemplu de aşa DA! Stilul de viaţă sănătos înseamnă totul pentru mine de 2 ani de zile. Am descoperit acest drum, în urma unor probleme de sănătate, care efectiv mi-au schimbat viziunea asupra vieţii. Din păcate conştientizăm mult prea târziu că mergem pe un făgaş greşit în ceea ce priveşte sănătatea noastră, iar când ne dăm seama, uneori este mult prea târziu. A  fost nevoie de o sarcină pierdută şi de o miomectomie, să îmi dau seama că nu este bine ceea ce fac cu corpul meu. De când am început acest stil de viaţă sănătos am reuşit să slăbesc 12kg, să ameliorez anumite probleme de sănătate, să scap de constipaţie, dar cel mai important lucru pentru mine este că de 1 an şi 5 luni, de la miomectomie, sunt bine, fără urme de recidivă.
- Cum au acceptat cei din jurul tău această schimbare?
- La început mă priveau cu toţii ca şi pe o ciudată. Când apăream la lucru cu sticlele de smoothie după mine, mai ales că smoothieul meu preferat este cel cu ananas, baby spanac, kiwi şi banane, vă puteţi închipui cum se uitau, la sticla care conţinea ceva "tare urât" şi verde. Pentru ei urât, pentru mine înseamna viaţa mea, şansa de a nu ajunge din nou în sala de operaţie. Am avut un spirijin imens din partea soţului, fără el, nu ajungeam azi aici.
-Cum arată pentru tine, o masă perfectă? Ce ai schimbat de când trăieşti mai sănătos?
- Cuvântul perfect ar fi mai sănătos, mai conştient. Nu îmi alimentez organismul cu tot felul de alimente care ştiu că nu îi fac bine. Nu mănânc doar de dragul celor din jur, să nu se supere pe mine că nu am mâncat vreo 5 cârnaţi şi 4 mititei, nu! Sănătatea mea este pentru mine cea mai importantă.  Nu există zi fără smoothie! Nu combin ceva ce nu îmi place, încerc să ţin cont de combinarea corectă a fructelor (fructele sub acide cu cele acide sau cu cele dulci, iar cele dulci niciodata cu cele acide), adaug mereu seminţe de chia, cătină şi apă. La prânz consum multe legume cu carne de peşte sau carne de pui, de obicei le pregătesc la cuptor. Prefer dulciuri preparate în casă.
- De ce le-ai recomanda oamenilor să consume mai multe fructe şi legume?
- În primul rând pentru starea de bine. Înainte în fiecare dimineaţă îmi alimentam organismul cu câte un covrig cumpărat în fugă, pe la ora 12, mă simţeam obosită, nu mă puteam concetra la absolut nimic. Acum, acum nu cunosc noţiunea de oboseală. Am energie, poftă de viaţă, rezistenţă la antrenamentele sportive, ambiţie pentru a începe un nou drum în viaţă. Pentru că  da, trebuie să recunosc, stilul de viaţă sănătos te schimbă, te face mai puternică, mai disciplinată şi mai ambiţioasă.
-Ce ne poţi spune despre noua campanie la care te-ai alăturat ?
- Mi-am dorit foarte mult să fac parte din această campanie, pentru că ştiu cât de puţini oameni cunosc noţiunea adevărată a ceea ce-nseamnă stil de viaţă sănătos. "Eu sunt slab, nu am nevoie de sfaturile tale privind viaţa sănătoasă" este răspunsul pe care-l primeam cel mai des. Oamenii nu înţeleg cât de mult contează un suc proaspăt, un smoothie, pregătite acasă, fără zahăr adăugat, fără coloranţi.
Acum este la îndemâna oricui să îşi cumpere un storcător prin presare la rece, Hurom care poate stoarce rădăcinoase dure, fructe moi, frunze, oferind cel mai mare conţinut de vitamine, minerale, enzime şi fitonutrienţi, în sucul proaspăt stors datorită tehnologiei avansate de stoarcere şi a vitezei ultra lente de rotaţie. Hurom HZ Alpha are în premieră dotare standard, o sită din ULTEM pentru îngheţată, şerbeturi şi smoothie. Noul sistem de confecţionare a periilor rotative asigură o mai bună omogenizare a sucului şi contribuie la evacuarea mai rapidă şi mai eficientă a resturilor.
Trăind în  era calculatoarelor, la un click distanţă, accesând magazinul profistore.ro , din confortul casei tale poţi acum comanda acest aliat perfect în lupta cu obiceiurile nesănătoase şi unde mai pui că este numărul 1 la nivel mondial. Oamenii au obiceiul să mă întrebe cât mă costă acest stil de viaţă sănătos, le răspund mereu, că este mult mai ieftin decât a fost tratamentul pentru 6 luni de zile şi facturile emise de spital.
- Am înţeles că ne putem întâlni cu tine, prin şcoli şi grădiniţe, ce înseamnă mai exact acest proiect?
- Da, începând cu 4 octombrie, ne puteţi întâlni în câteva şcoli şi grădiniţe din judeţ, unde dorim să le demonstrăm părinţilor cât de mult contează un pahar de sănătate. Vom pregăti sucuri din fructe proaspete şi smoothie împreună cu cei mici, le vom insufla ce înseamnă 100% natural , ca mai apoi să îşi dorească în fiecare dimineaţă o cană de sănătate pură. După care ne dorim să ajungem şi prin facultăţi şi mai marile centre de comercializare, pentru a putea demonstra unui public cât mai larg ceea ce noi considerăm cel esenţial în viaţă.

- Din păcate, emisiunea noastră a ajuns la final, deşi mai aveam atât de multe de aflat de la tine, dar sperăm să ne auzim şi în cadrul unei noi ediţii. Un ultim sfat pentru ascultătorii noştri?
- Nu vă neglijaţi sănătatea! Investiţi în sănătatea voastră, în corpul vostru, când vedeţi o poşetă scumpă, o cumpăraţi de cele mai multe ori fără să staţi prea mult pe gânduri, gândiţi-vă cât timp purtaţi o poşetă? 3-4 luni, în cel mai bun caz un an, dar corpul vostru? Primul lucru în care investim ar trebui să fie corpul nostru, sănătatea noastră. Vă mulţumesc pentru timpul acordat, pentru încrederea acordată şi sper să ne reauzim cât de curând, până atunci, toate cele bune şi nu uitaţi un pahar de suc proaspăt sau smoothie pe zi, pentru o sănătate de fier!
- Mulţumim şi noi că ai fost alături de noi, suntem siguri că vom mai auzi de tine şi de cei la Hurom România, pe pagina de internet a emisiunii noastre, puteţi vedea transformarea  invitatei noastre şi câteva reţete delicioase de smoothie din bucătăria ei.
Arhivă personală

Arhivă personală
Arhivă personală
Arhivă personală
Arhivă personală
Arhivă personală



Până data viitoare, sănătate înainte de toate!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut