Cafeneaua visurilor

            4 octombrie 2016, mare zi, mare, deschid cafeneaua la care visez de când îmi doresc să intru în afaceri.
             Lumea a venit să mă susţină, să participe la deschiderea unei cafenele de vis.
                                                      
             Îmi doream ceva unic, ceva cu care să uimesc oamenii pasionaţi de cafea, de bun simţ, oameni pentru care savurarea cafelei este la fel de importantă ca pentru mine şi uite aşa am dat peste cei de la Francize.ro. Au venit la fix în viaţa mea şi mi-au demonstrat că pot să devin un antreprenor de succes în România zilelor noastre. Mi-au prezentat toate francizele profitabile, dar eu eram deja hotărâtă aşa că mi-am ales să deschid  .
            O cafenea cu mult suflet, în care clienţii să se simtă cât mai confortabil, să îşi poată savura cafeaua sfântă,  proaspăt prăjită şi aromată, să lucreze pe laptop sau să citească o carte, având posibilitatea de a depăna poveşti cu cei dragi, într-un ambient plăcut. Scriitorii aflaţi la început de drum să îşi poată lansa cărţile fără să aibă nevoie de spaţii cu chirii horror,  artiştii în devenire să aibă un colţ unde să îşi susţină concertele de prima clasă, mi-am propus să permit organizarea unor seminarii, ba chiar mai mult îmi doresc ca artiștii să își susțină și expozițiile în cadrul cafenelei mele, consider că avem de câştigat cu toţii. Pentru ei este o rampă de lansare, pentru mine clienţi mulţumiţi şi multe recomandări.
   Vă întrebaţi probabil cum am reuşit, pornind de la zero? Ei, hai să vă spun, avantajul de a lucra
 cu franciza. Am fost ajutată să îmi găsesc spaţiul ideal, m-au sprijinit cu designul încăperii, am primit şi primesc suport continuu, informații, îndrumări, nu sunt lăsată singură când vine vorba despre alegeri. Am aşteptat cu nerăbdare ziua aceasta, pentru că am observat că lipsea din cultura noastră un asemenea loc, eu care ador cafeaua, căutam mereu  un loc cât mai călduros  unde să-mi pot savura în linişte această plăcere nevinovată. Eram în cumpănă de idei şi majoritatea lumii mă îndruma către un start-up. Dar la prezentarea mai amănunţită am realizat că nu e ceea ce îmi doresc. Trebuia să încep de la zero, nu aveam suport necesar şi nici siguranţa unei reuşite, fiind la început nu îmi permiteam să risc, să pierd sau să nu dezvolt ceea ce mi-am propus. Pornesc cu încredere, sunt sigură pe ceea ce fac, mi-am ales atent echipa cu care să lucrez, de la început mi-am propus să îmi tratez angajaţii în mod egal, suntem o echipă mare, iar pentru reuşitele mele trebuie să îi fac şi pe ei să fie mulţumiţi. Le-am propus salarii pe măsură, le-am asigurat tot confortul unui loc de muncă la care visează orice angajat pentru a fi sigură că ei mă vor respecta şi mă vor susţine. Voi lucra alături de ei, voi fi acolo când vor avea nevoie de ajutor. Punem clientul pe primul loc, pentru mine este foarte important clientul, când iese din cafeneua mea să fie mulţumit, să ne recomande oricând şi oricui cu încredere. Facem tot posibilul să fim perfecţi!
          Dar nu o mai lungesc, deschid porţile şi vă aştept şi pe voi să savuraţi cea mai bună cafea din oraş. Ahh, nu v-am spus unde mă găsiți, foarte simplu, în centrul orașului, poți să vii cu mașina, bicicleta, pe jos sau cu tramvaiul, pentru că toate drumurile duc la Tucano Coffee!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 !
Proba nr. 5

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut