Spiritul Crăciunului

    Am ajuns în săptămâna dinaintea Crăciunului şi am ajuns să constat cât de mult a dispărut spiritul acestei sărbători în ultimii ani. 
      Nu am înţeles niciodată şi nici nu voi înţelege împodobitul bradului cu mult înainte de ajun. Ce farmec mai are Crăciunul? Câtă emoţie aveam când în ajun de Crăciun împodobeam bradul împreună cu părinţii, fiecare punea câte un glob, legam frumos bomboanele, iar din bucătărie se simţea miros de prăjitură şi mâncare tradiţională. Dimineaţa găseam cadourile frumos aşezate sub brad. Şi nu, nu  erau cadouri de milioane, erau mici atenţii care valorau atât de mult. 
     Era un sentiment unic, care acum văd că a dispărut.  Pe toate balcoanele vedeai câte un brad care aştepta să fie împodobit. Acum, aleargă toată lumea după cadouri, iar în 25 decembrie vor fi din nou la fel de reci şi nepăsători ca înainte. Pe paginile tuturor apar cadouri care mai de care, pentru  a demonstra... încă nu ştiu ce , dar caut răspuns :D  Nimic nu mai aduce a Crăciunul copilăriei, totul este pe redepe înainte, totul este despre cadouri mari şi să îi impresionăm pe ceilalţi, pe când ar trebui sufletul să îl avem pregătit pentru sărbătoare. Ar trebui să fim mai buni, mai înţelegători , mai darnici, însă nu doar acum, ci în tot timpul anului. Nu doar de sărbători ar trebui să ne amintim că avem familie şi prieteni. Nu doar acum ar trebui să donăm celor mai puţin norocoşi. 
      Crăciunul ar trebui trăit cu intensitate, cu filme , desene animate, ciocolată caldă şi în cazul meu prăjitură rawvegană :)) . Cu familia, dar nu pe internet, cu cozonaci, colinde şi un gram de iubire şi speranţă.
      O săptămână magică !
      
   
     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tu cum îți alegi mobilierul?

Colțul meu de rai devenit realitate

Aventuri spre necunoscut în ritm cunoscut